Tahografe

Tot la noi – Montari si verificari TAHOGRAFE. Cele mai bune preturi din oras. Programari si informatii la: Inspector Erik Sradi telefon – 0722.388.943. Satu Mare, strada botizului, nr. 43

Prin introducerea tahografului digital, Uniunea Europeana a dorit sa supravegheze in mod efectiv respectarea prescriptiilor in ceea ce priveste durata de conducere si timpul de repaus al soferilor. Noul sistem a permis un control precis in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale si, totodata, responsabilizeaza intr-o mai mare masura atat operatorul de transport, cat si soferul.

Practic, normele privind timpii de conducere si odihna vor trebui respectate integral. Autovehiculele noi care intra in Romania sunt echipate cu tahograf digital.

Aparatul de control digital faciliteaza insemnarea, inmagazinarea, afisarea, imprimarea si distribuirea datelor soferului legate de activitate. Datele inregistrate de tahograful digital au patru tipuri de utilizatori, in functie de activitatea acestora: productie, atelier,firma si control. Aparatul electronic de inregistrare a calatoriei inmagazineaza, printre altele,datele producatorului in ceea ce priveste aparatul de control, numarul de sasiu al vehiculului si numarul de inregistrare al acestuia, precum si identitatea si activitatea soferilor. Mai mult decat atat, aparatul inmagazineaza in memoria de masa informatii despre viteza, numarul de kilometri parcursi, verificarile atelierelor si activitatile de control.

Acest sistem impreuna cu software-ul aferent faciliteaza administrarea timpilor de calatorie si va ajuta in luarea deciziilor privitoare la pauze. Orice alegere ati face pauzele si timpii de odihna reduc sansa producerii accidentelor si va imbunatatesc nivelul de concentrare. Tahograful analogic este un dispozitiv instalat in autovehicul (sub anumite conditii) care inregistreaza date privind activitatea soferului si a autovehiculului pe o diagrama de hartie; aceasta diagrama poate sa contina date pentru o perioada de maxim 24 de ore.

Acum insa, toate autovehiculele inregistrate dupa intrarea in vigoare a Regulamentelor Europene sunt obligate prin lege sa aiba instalat un tahograf digital. Versiunea digitala a tahografului garanteaza un nivel mai ridicat de acuratete a datelor inregistrate de dispozitiv, in acelasi timp avand capacitatea de a inregistra o cantitate mai mare de date.

Tahograful digital presupune utilizarea unor carduri speciale pentru tahograful digital: card de sofer, card de intreprindere, card de service, card de control.

Atat tahograful analogic, cat si cel digital, inregistreaza date referitoare la activitatea autovehiculului si a soferului, date ce trebuie mai apoi descarcate (in timp util), utilizand echipamente hardware specializate.